Angolra hangoló

Angol kiejtésről nyelvtanulóknak. Segítség angolul tanulóknak a kiejtésük fejlesztéshez. Ötletek, módszerek, ingyenes és vásárolható anyagok.

Friss topikok

angol kiejtés fejlesztő blog

2009.03.04. 17:23 zopar

Angol kiejtés fejlesztés: szavak, mondatok, szöveg

Címkék: angol kiejtés ingyen angol

Eddig sok szó esett már az angol kiejtés részleteiről. Most lássunk egy weboldalt, ahol az angol kiejtés minden elemét együtt gyakorolhatjuk. Ide kattintva elérheti az odalt: katt , de mielőtt meglátogatná az oldalt olvassa el a következő gondolatokat.

Az oldalra érkezve két média lejátszót találunk "Listen" és "Write" feliratok alatt. Az elsővel meghallgathatunk egy szöveget természetes tempóban. A másodikkal (a "Write" felirat alatt levő) meghallgathatjuk ugyanazt a szöveget lassítva. Majd kicsit lejjeb görgetve az oldalt a "Dictation Text - August" feirat alatt megtaláljuk a hallott szöveget.

 

Hogyan használjuk mindezt az angol kiejtésünk fejlesztésére?

Azok, akik használják már az Angol kiejtést fejlesztő oktatócsomagot a hangok képzésével tisztában vannak, vagy hamarosan tisztába lesznek. (Ha még nem szerezte be az Angol kiejtést fejlesztő oktatócsomagot kattintson ide: katt). Az említett oldalon pedig gyakorolhatjuk a hangok szavakban való kiejtését, és a szavak mondatokban való ejtését a következő lépésekkel:

1. Hallgassuk meg a hanganyag lassúbb változatát, és ismételjük az egyes szavakat. Figyeljünk a kiejtésünkre! Utánozzuk a hallott kiejtést! (Ne csak egyszer!!!! Inkább több napon keresztül, naponta többször.)

2. Ha már megy lassan a hallott szöveg kiejtése, akkor váltsunk át a gyorsabb változatra. Állítsuk meg a hanganyagot az egyes mondatok után (összetett mondatoknál az egyes tagmondatok után) és ismételjük. Figyeljünk a hangsúlyokra! (Ezt is végezzük naponta többször, több napon keresztül.)

Kitartó gyakorlás után az eredmény nem marad el, de ne várjuk azonnali eredményeket.

Megjegyzés: Érdemes a szövegben levő ismeretlen szavak jelentésének utána nézni, így kiejtés fejlesztés közben a szókincsünket is fejlesztjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angolrahangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr96981390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása