Angolra hangoló

Angol kiejtésről nyelvtanulóknak. Segítség angolul tanulóknak a kiejtésük fejlesztéshez. Ötletek, módszerek, ingyenes és vásárolható anyagok.

Friss topikok

angol kiejtés fejlesztő blog

2009.02.24. 15:40 zopar

Ingyen angol kiejtést fejlesztő program 4

Akkor hát, lássuk mit tud még az angol kiejtést fejlesztő program. A következő videó azt szemlélteti, hogyan válthatunk át a hang tanulós oldalról a szavak kiejtését gyakoroltató oldalra. A videó a program magyar nyelvű Használati útmutatójában a 4. és 5. oldalon leírtakat szemlélteti.

Egy hang kiejtésének gyakorlása szavakban

A videó az /ɪ/hang kiejtésének gyakorlására mutat egy példát a "big" szóban.

Miután már begyakoroltuk az előbb említett hang kiejtését a hangtáblázatos oldalon (az  előző videóban szemléltetetthez hasonló módon) a következőt kell tennünk:

1. Katt "WG"-re.

2. Katt a háromszög melletti "off"-ra ("on" lesz belőle).

3. Dupla katt egy szóra pl. "big". Ekkor hallhatjuk és ismételhetük a szót. Többszöri meghallgatás során pedig javíthajuk a kiejtésünket.

 

ÉRDEMES RÁ ODAFIGYELNI:

Már ebben a rövid videóban is jól érzékelhető, és fontos, hogy tudatosítsuk magunkban, hogy a "big" szóban az "i" betű helyén ejtett /ɪ/hang nem egyezik meg a magyar nyelv "i" hangjával.  Az /ɪ/hang nem használatos a magyar nyelvben ezért nekünk ezt külön tanulnunk kell. Egy ilyen egyszerű szó kiejtése is mint a "big" gyakorlást kíván, ha megfelelően akarjuk ejteni. Természetesen ha az ember elsajátította már a az angol nyelv hangjainak megfelelő ejtését, akkor az új szavakat képes lesz automatikusan jól ejteni. 

A program  és a hozzá készített magyar nyelvű oktatócsomag a következő két linkre kattintva érhető el:

PROGRAM ÉS HÍRLEVÉL

PROGRAM ÉS OKTATÓCSOMAG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angolrahangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr58963163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása