Angolra hangoló

Angol kiejtésről nyelvtanulóknak. Segítség angolul tanulóknak a kiejtésük fejlesztéshez. Ötletek, módszerek, ingyenes és vásárolható anyagok.

Friss topikok

angol kiejtés fejlesztő blog

2008.08.08. 14:42 zopar

Nem éleg ha jónak érzem

Címkék: angol fejlesztés beszéd hangok tanul hallás utáni értés angol tanfolyam angol tanulás angol oktatás angol kiejtés beszég készség

Nyelvtanulókkal megesik, hogy angol órán megpróbálnak egy kifejezést a tőlük telhető legjobb módon utánozni a hallott minta alapján és úgy érzik hogy egész jól sikerült. Mégis a külső szemlélőnek feltűnik, hogy a hangsúly nem volt jó helyen vagy valamelyik hang nem volt a megfelelő.

Furcsa, de így van. A saját hibáinkat nehezebben vesszük észre (ha egyáltalán észre vesszük), másokét könnyebben.  Ezért fontos, hogy  az angol kiejtésünket a tanulás során korrigálják. Igazából minden mentanulandó hangnál, szónál, kifejezésnél fontos lenne, hogy visszajelzést kapjunk. Ehhez persze a legjobb egy anyanyelvű tanár rendszeres segítsége, de azt hiszem kevesen vannak, akik ilyennel rendelkeznek.

Egy másik rendkívül hatékony módszer a kiejtésünk ellenőrzéséhez, ha pl. számítógépen hallgatunk egy szót és utána mikrofon segítségével rögzítjük a hangunkat. Ezt követően már külső szemlélőként tudjuk összehasonlítani sajátot és az eredeti angolt. Ha halljuk, hogy hol a hiba korrigálhatunk, majd újra rögzíthetjük és ellenőrizhetjük a kiejtésünket, és így tovább ..., és így tovább..., amíg elfogadható eredményt nem érünk el. Ilyen módon nagyon jól meg tudjuk közelíteni az anyanyelvű angolok kiejtéstét.

Tehát minnél gyakrabban rögzítsük a hangunkat és hasonlítsuk össze az eredetivel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angolrahangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr54606883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása