Angolra hangoló

Angol kiejtésről nyelvtanulóknak. Segítség angolul tanulóknak a kiejtésük fejlesztéshez. Ötletek, módszerek, ingyenes és vásárolható anyagok.

Friss topikok

angol kiejtés fejlesztő blog

2008.10.18. 23:40 zopar

Angol kiejtés: Érezd a ritmust!

Címkék: ingyen angol beszéd angol tananyag hallás utáni értés angol tanulás angol oktatás angol kiejtés beszéd készség angol kiejtési angol hanglejtés angol

A ritmus, ahogy azt már láthattuk, az angol kiejtés egy fontos eleme. A mondatok ritmusát a hangsúlyos és hangsúlytalan szótagok váltakozása adja. A  dalokban a mondatok megőrzik a természetes ritmusukat, de felerősödnek a hangsúlyok. Ezért egy-egy dal sokszori meghallgatásával és utánzásával a mondatok helyes ritmusát is elsajátíthatjuk, illetve elkezdhetünk ismerkedni vele.

Ha már felismerjük a hangsúlyok helyét egy dalban, akkor utána más szövegekben is könnyebben fogjuk azonosítani a hangsúlyos és hangsúlytalan szótagokat. Ennek az lesz az eredménye, hogy ha meghallunk egy angol mondatot, akkor már szinte automatikusan figyeljük a ritmusát is, végül pedig az észlelt ritmust szinte automatikusan beépítjük a beszédünkbe is.

Tehát, szánjunk egy kis időt a következő dalban a hangsúlyok megfigyelésére, majd utánzására!

Annie`s Song (by John Denver)

You fill up my senses like a night in the forest.
Like a mountain in spring-time
like a walk in the rain
like a storm in the desert
like a sleepy blue ocean
You fill up my senses, come fill me again.

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angolrahangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr57720857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása