Angolra hangoló

Angol kiejtésről nyelvtanulóknak. Segítség angolul tanulóknak a kiejtésük fejlesztéshez. Ötletek, módszerek, ingyenes és vásárolható anyagok.

Friss topikok

angol kiejtés fejlesztő blog

2008.08.05. 11:11 zopar

Elfelejteni az anyanyelvünket

Címkék: oktatás ingyen nyelvtanulás tanulás angol fejlesztés beszéd hangok kiejtés angoltanulás

Egy komoly problémánk az angol nyelv tanulásánál, hogy azok a betűk, amiket az angol nyelv lejgyzéséhez használnak olyanok, amilyeneket az anyanyelvünk lejegyzéséhez is használunk. Ezért az a rossz sejtésünk támadhat, hogy az angol nyelv kiejtése csak kicsit más mint a magyaré, hiszen az írott angol szövegben a betűk ismerősek.

Nehezíti a problémát, hogy a hangok ugyan mások, de sokszor valóban hasonlóak. Így ha tanuljuk az angolt az a kisértésünk, hogy helyettesítsük az angol hangokat a magyar nyelv hangjaival, hiszen úgyis hasonlóak. Ez a következtetés és a belőle fakadó tanulási módszer a az angol anyanyelvűek számára az érthetetlenségig torzítja a kiejtésünket.

Tehát: Az angol nyelv hangjai, hangsúlyai, hanglejtései ugyan ismerősek lehetnek, de mégis teljesen más rendszert alkotnak, mint a magyarban. Ezért a magyarban megtanult kiejtést nem tudjuk a nyelvtanulásunk során hasznosítani. Inkább gátló, mint segítő tényező.

Mit tegyünk akkor?

A legjobb ha úgymond angol tanuláskor megpróbáljuk "elfelejteni" az anyanyelvünket és másoljuk, utánozzuk amit hallunk angolul, mintha most akarnánk megtanulni beszélni.

Meg kell tanulnunk a hangokat, hangsúlyokat, hanglejtéseket "angol módra".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angolrahangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr56601503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása