Angolra hangoló

Angol kiejtésről nyelvtanulóknak. Segítség angolul tanulóknak a kiejtésük fejlesztéshez. Ötletek, módszerek, ingyenes és vásárolható anyagok.

Friss topikok

angol kiejtés fejlesztő blog

2008.09.01. 16:17 zopar

Angol kiejtési hibák 2.

Címkék: fejlesztés beszéd angol tananyag tanul hallás utáni értés angol tanulás angol oktatás angol kiejtés beszéd készség angol kiejtési

(folytatás).. Az angol nyelv tanulása nem megy magától. Gyakran képletesen beszélünk és sok idiómát használunk. Ráadásul sokaknak kell úgy angolt tanulniuk, hogy közben dolgoznak vagy tanulnak. Mennyit tudnak vajon foglalkozni az angol kiejtéssel? Ebben az információval túltelített korban, ahol a szolgáltató iparban hatalmas növekedés következett be, úgytűnik szükség van arra, hogy a nyelvtanulók találjanak egy kis időt a kiejtésük fejlesztésére. Azok az emberek, akik valamilyen szolgáltatásért fizetnek  érthetően, világosan szeretnének kommunikálni a pincérrel, az eladóval, vagy a technikai hibák elhárításában segédkező személlyel akár telefonon keresztül is. Előléptetést és munkát is azok kapnak, akik rendelkeznek a megfelelő kommunikációs készségekkel.

Nem feltétlenül jelent megoldást az, ha valaki akcentus fejlesztő tanfolyamra iratozik be, mivel ezeken a tanfolyamokon sok különböző nyelvi háttérből jövő tanulót próbálnak oktatni egy osztályteremben. A különböző nyelvi hátterek különböző kiejtési problémákat jelentenek. A tanárnak nehéz odafigyelni mindenkire külön-külön és elegendő gyakorlást biztosítnai minden egyes probléma megoldásához. Lehetetlen lenne olyan iskolát létrehozni, amely a tanulók említett igényeit kielégítené. Az önálló tanulásra kidolgozott tankönyvek szintén nem segítenek. Először hallani kell egy hangot mielőtt utánoznánk. Az audio és videó kazetták, ahol a megfelelő mennyiségű gyakorláshoz vissza kell tekerni a kazettát és keresgélni a kívánt részt sok időveszteséggel járnak és megtörik a gyakorlás menetét. Ma az akcentus fejlesztés a legújabb technikai eszközökkel valósítható meg. Egy számítógép segítségével bárki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy a kiejtését fejlessze. Ez egy ideális megoldás, mivel rengeteg információt lehet összesűríteni egy CD-ROM-ba. A kiejtést fejlesztő programok mozgó grafikákkat, videó felvételeket,  grafikus hang megjelenítést és sok gyakorló játékot tartalmaznak. Ezen kívül azonnali visszajelzést kapunk tőlük a gyakorlás során. Csak ráklikkelsz egy gombra és már rögzítheted is magad, aztán lejátszhatod a saját hangodat vagy a minta hangot, hogy összehasonlítást végezz. Újra és újra meg lehet hallgatni a minta hangot visszatekercselés és keresgélés nélkül. Úgy tűnik számomra, hogy a kiejtés fejlesztés techinkai megoldása végre megszületett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angolrahangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr76643403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása